iDeal-beheerder Betaalvereniging Nederland komt medio 2016 met een manier om via een qr-code in winkels met iDeal te betalen.

Na het scannen van de qr-code worden klanten naar de app van hun bank geleid, legt woordvoerder Berend Jan Beugel uit na een bericht van BNR.

Met een qr-code kunnen winkeliers maar bijvoorbeeld ook collectanten elektronische betalingen aannemen zonder dat zij daar een pinapparaat voor nodig hebben. “Contactloos pinnen is altijd sneller, maar er zijn zeker gevallen waarin een betaling via qr-code handig kan zijn”, aldus Beugel.

Het betalen via een qr-code moet zowel klanten als winkeliers een vertrouwd gevoel geven, omdat betalingen via de reguliere bank-app lopen en omdat de winkelier direct ziet dat de betaling binnen is. De qr-code kan bijvoorbeeld op de betaalbon worden geprint.

Een precieze uitroldatum voor de qr-betaling is nog niet bekend.